scoalagimnaziala8resita@gmail.com

scoalagimnaziala8resita@gmail.com

miercuri, 16 aprilie 2014

Școala Gimnazială nr. 8 Reșița, gazda Cercului Pedagogic al Invățătorilor în data de 03 aprilie 2014


       MOTTO :

 „Învăţătorul este cel care dăruieşte fiecărui om, la pornirea lui pe drumul spre lumină, primele elemente, călăuzindu-i paşii spre marele titlu de om. El este acela care modelează materialul cel mai de preţ – copilul – tinzând ca din fiecare bloc de marmură brută să realizeze o fiinţă înzestrată cu cele mai frumoase trăsături, un om care să înmănuncheze trăsăturile morale cele mai înalte. El este acela care îi ajută fiecărui copil să descopere tainele naturii. Toate acestea au făcut ca activitatea sa să fie socotită profesiune de aur” Dumitru Salade

        Școala Gimnazială nr. 8 Reșița a fost gazda Cercului Pedagogic al învățătorilor în data de 03.04.2014, având ca invitați dascăli de la Colegiul Național „Mircea Eliade Reșița”, Școala Gimnazială „Aurel Peia” Ezeriș, Școala Gimnazială „Sf. Iacob” Brebu, Școala primară Țerova.

        Primirea invitaților s-a realizat într-un cadru festiv cu pâine ,sare și în port popular de către cei mai mici elevi ai școlii, elevii clasei Pregătitoare A, care au prezentat și un frumos program artistic, coordonați de prof înv primar Terciu Manuela, aducând zâmbete pe chipurile acestora.

        S-au prezentat materiale informative despre „Strategiile activităților de învățare pentru elevii de vârstă școlară mică-diversitatea metodelor”  și a fost susținută și dezbătută o lecție la clasa a-IV-a D, la disciplina  geografie, cu tema –Marea Neagră- de către d-na învățătoare Nemeșagu Silvia, în care s-au regăsit mai multe metode interactive de învățare.

        Schimbul de experiență, atmosfera și discuțiile purtate demonstrează ca,,
,,Școala cea mai bună e aceea în care înveṭi înainte de toate a învăţa.”(Nicolae Iorga)


Responsabil cerc pedagogic,
                                                                                                                Prof. Terciu Manuela





2 comentarii:

  1. Bună ziua! Vă rog, din ce lucrare a lui D. Salade e luat motto?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua! Vă rog, din ce lucrare a lui D. Salade e luat motto?

    RăspundețiȘtergere