scoalagimnaziala8resita@gmail.com

scoalagimnaziala8resita@gmail.com

miercuri, 9 aprilie 2014

Scoala altfel la Resita cu polițiștii reșițeni și cu sute de elevi curioși

Poliţiştii din Caraş Severin participă în săptămâna 7-11 aprilie 2014, la activităţi cuprinse în programul „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
Activităţile din săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” au fost continuate de poliţişti
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin au organizat în cursul zilei de astăzi, 8 aprilie a.c., o activitate de amploare pe raza municipiului Reşiţa, activitate ce se înscrie în Săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
Poliţiştii au prezentat o parte din dotarea Poliţiei Române, respectiv autospecialele cu aparatura video ale poliţiştilor rutieri, autospeciala de la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, câinele poliţist şi laboratorul criminalistic celor peste 1200 de elevi prezenţi astăzi pe strada Progresului din municipiul Reşiţa.

Cele mai atractive au fost autospecialele poliţiştilor rutieri întrucât copiii au putut sta la volanul acestora şi chiar să folosească staţia.
Poliţistul criminalist le-a explicat elevilor ce instrumente foloseşte atunci când se efectuează cercetarea la faţa locului în urma comiterii unei infracţiuni şi secretele prinderii hoţilor în cel mai scurt timp.
O altă activitatea foarte îndrăgită de copii a fost demonstraţia luptătorilor pentru acţiuni speciale, care le-au arătat cum sunt imobilizaţi infractorii, dar şi câteva secrete din lupta corp-la-corp.
Pentru că această activitate a fost dedicată în totalitate copiilor, pasionaţii de carting de la Palatul Copiilor din Reşiţa au demonstrat, că deşi nu posedă permis de conducere, pasiunea pentru maşini este nemărginită, iar „şofatul” nu mai are niciun secret pentru ei. Astfel activitatea s-a încheiat cu o demonstraţie a acestor mici şoferi.


În această săptămână vor avea loc întâlniri informativ – preventive, în cadrul cărora, vor fi prezentate aspecte legate de activitatea poliţiei, prevenirea delincventei juvenile, protejarea patrimoniului şi prevenirea accidentelor rutiere.
Astăzi, elevii au văzut poliţiştii în acţine, să vadă ,,altfel” munca poliţiştilor.
Scena a constituit-o Aleea Progresului din cartierul Govândari unde poliţiştii au oferit un adevărat spectacol începând cu mascaţii şi terminând cu câinii dresaţi special sau lupa cu rău făcătorii.
Finalul l-a constituit o cursă de carturi oferită de membrii Palatului Copiilor din Reşiţa.

În perioada 7 – 11 aprilie 2014, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş Severin şi-au programat numeroase activităţi comune cu dascălii şi elevii din judeţul Caraş SEverin, în cadrul programului în care elevii vor face „altfel de cursuri”, mult mai interactive și interesante decât cele tradiționale. Polițiștii și-au făcut un program prin care, în fiecare zi a acestei săptămâni, vor fi prezenți în școli din județ pentru a-i învăța pe cei mici cum să se protejeze de evenimente neplăcute.





La activitate au participat peste 1200 de elevi din şcolile de pe raza municpiului Reşiţa
Pentru mai multe fotografii , click aici : 
http://www.infocs.ro/video-scoala-altfel-la-resita-cu-politistii-resiteni-si-elevi-curiosi/
sursa : infocs













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu