scoalagimnaziala8resita@gmail.com

scoalagimnaziala8resita@gmail.com

miercuri, 16 aprilie 2014

Programul Internațional Job Shadow Day al Junior Achievement România



În cadrul programului internațional Job Shadow Day al Junior Achievement România s-a desfășurat de către elevi și învățători din școală o vizită a clasei I B (învățător Simion Cristescu), înscrisă în acest program, precum și a claselor I A (învățătoare Doina Dumitrașcu) și a IV-a B (învățătoare Silvia Nemeșagu) la MONTE BANATO din Reșița.

Job Shadow Day® este un program internațional Junior Achievement România prin care tinerii se familiarizează cu piața locurilor de muncă, petrecând câteva ore în “umbra” unui angajat dintr-o companie sau instituție locală.

În 2014, programul a ajuns la a XII-a ediție în România, fiind urmat anual de mii de elevi din toată țara, cu sprijinul comunităților educaționale și de afaceri locale și al instituțiilor.

Programul îi ajută pe tineri să înţeleagă diverse opţiuni de carieră şi să găsească mai uşor un răspuns la întrebările: "Ce vreau să devin după ce termin şcoala? Unde vreau să lucrez? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?

Programul s-a desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratele Școlare Județene, comunitatea educațională, mediul de afaceri și instituțional local.

A 12-a ediție a programului Job Shadow Day  s-a desfășurat în săptămâna “Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” (7-11 aprilie 2014) și s-a dorit ca programul să fie o experiență educațională pentru toți participanții.

Pentru clasele 0-X Job Shadow Day® s-a desfășurat la locul de muncă al unuia dintre părinți.

Coordonatorii pe clasă, învățătorii, au pregătit elevii clasei cu care s-au înscris pentru shadowing, folosind la clasă materialele puse la dispoziție de JA.

În acest sens s-a discutat cu elevii, înaintea vizitei, despre meserii, despre ce „miros”au meseriile și în special despre meseriile ce urmau să le „viziteze”.

Pe parcursul vizitei elevii au fost interesați despre modul cum se fac sărățelele, macaroanele și spaghetele, precum și despre modul în care se împachetează și se distribuie spre vânzare.

La finalul vizitei li s-a oferit posibilitatea să guste sărățele fabricate.

Copii au fost încântați de vizită, mai ales că pentru cei mai mulți dintre ei a fost prima dată când vizitează o fabrică.
 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu