scoalagimnaziala8resita@gmail.com

scoalagimnaziala8resita@gmail.com

joi, 14 iulie 2016

REVISTA ,,LECTURA, MAREA MEA BUCURIE"

,,Cartea este o făgăduinţă, o bucurie, o călătorie prin suflete, gânduri şi frumuseţi.”
(Tudor Arghezi) 

Cititul reprezintă unul dintre cele mai de preţ instrumente ale activităţii intelectuale, 
iar  formarea şi cultivarea gustului pentru lectură ar trebui să constituie unul dintre obiectivele fundamentale ale fiecărui dascăl.
Lectura contribuie într-o însemnată măsură la dezvoltarea şi îmbogăţirea orizontului intelectual şi estetic al elevilor. Însă, în ultimul timp, lectura pierde tot mai mult teren în faţa altor modalităţi de petrecere a timpului liber, iar apropierea de carte devine tot mai neinteresantă pentru copii. De aceea noi, dascăli şi părinţi deopotrivă, trebuie să găsim metodele şi mijloacele potrivite pentru a face cartea mai atractivă decât televizorul, calculatorul, telefonul sau tableta.

 Aflat la prima ediţie în acest an, simpozionul „Lectura, marea mea bucurie” a oferit oportunitatea cadrelor didactice de a împărtăşi experienţe proprii, exemple de bună practică, de a prezenta metode şi mijloace de promovare a cărţii şi lecturii în rândul elevilor.

          Ca finalitate a acestui simpozion a fost realizata revista
Lectura, marea mea bucurie”,
 un îndrumător util pentru activităţile curriculare şi extracurriculare de lectură, lucrare pe care o considerăm foarte utilă deopotrivă dascălilor şi părinţilor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu