scoalagimnaziala8resita@gmail.com

scoalagimnaziala8resita@gmail.com

miercuri, 6 iulie 2016

Revista de ecologie „Protejarea naturii, prezent şi viitor”

NATURA ESTE BUNUL NOSTRU CEL MAI DE PREŢ! EA ESTE VIAŢA!
Înţelegerea de către copii a importanţei protejării mediului, a faptului că fiecare dintre noi putem contribui la păstrarea unui mediu curat, trebuie să reprezinte un obiectiv important pentru fiecare dascăl.
Din dorinţa de a le forma şi dezvolta celor mici comportamente ecologice încă din primii ani ai vieţii, am iniţiat proiectul educaţional „Micii ecologişti”, ajuns în acest an la cea de a treia ediţie. Proiectul a fost desfăşurat în parteneriat cu alte şcoli din judeţ şi s-a finalizat printr-un concurs şi un simpozion pe teme de mediu.
Ca o finalitate a acestui proiect a fost realizată Revista de ecologieProtejarea naturii, prezent şi viitor”, Numărul 1, 2016, revistă ce îşi propune promovarea noţiunii de „protecţie a mediului” în rândul elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.


          Educaţia ecologică îşi va atinge scopul cu adevărat numai atunci când se va reuşi ca elevii, cetăţenii de mâine,  să fie convinşi de necesitatea ocrotirii naturii şi să devină factori activi în protejarea mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu