scoalagimnaziala8resita@gmail.com

scoalagimnaziala8resita@gmail.com

miercuri, 24 august 2016

„ANOTIMPURILE, ARMONIE ŞI CULOARE”

În anul şcolar 2015-2016, Şcoala Gimnazială Nr. 8, Reşiţa a derulat, în colaborare cu alte 4 şcoli din judeţ, proiectul educaţional „Culorile anotimpurilor în literatură”, proiect aflat deja la a treia ediţie. Prin derularea sa, am dorit să stimulăm interesul general pentru lectură al şcolarilor mici, să le cultivăm plăcerea de a citi.
Am ales ca temă a  proiectului frumuseţea anotimpurilor deoarece dorim ca elevii să înveţe să preţuiască şi să respecte natura cu frumuseţile ei, să descopere opera marilor scriitori care au admirat miracolul naturii.
Concursul de creaţii literare şi artistico-plastice „Anotimpurile copilăriei”, organizat ca finalitate a proiectului, a atras şi anul acesta un mare număr de participanţi, provocând originalitatea, creativitatea, exprimarea liberă a impresiilor şi sentimentelor copiilor, prilejuind realizarea tabloului naturii în adevărata sa splendoare.
            Ca finalitate a acestui concurs, a fost realizata cartea „Anotimpurile, armonie şi culoare”, un auxiliar potrivit pentru pregătirea elevilor, atât în orele de limba şi literatura română, cât şi în orele de arte vizuale şi abilităţi practice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu